“Le jardin vertical” is gelegen in Almagro, centrale wijk van de federale hoofdstad, begrensd door Palermo en Villa Crespo in het noorden, Balvanera ten oosten, Boedo in het zuiden en in het westen Caballito.

Deze wijk wordt doorkruist door een van de bekendste straten van de stad, de Corrientes laan (Avenida Corrientes), die zonder twijfel één van de belangrijkste lanen van de stad is. Het is ook de slagader die ons naar het centrum brengt en waar we het symbool van Buenos Aires vinden: "de Obelisk". In de nabijheid van dit monument is een grote verscheidenheid aan theaters, boekhandels en restaurants te vinden.

Desondanks de buurt doorkruist wordt door deze grote laan, biedt Almagro in de binnenstraten de klassieke rust van een typische wijk in Buenos Aires. Vele van de “grote” tangopersonages dwaalden door haar straten en cafés. Almagro kende het voorrecht om de eerste scène te zijn waar Carlos Gardel zong. In de populaire clubs worden verschillende activiteiten aangeboden; je kan er leren tango dansen of genieten van de typische tango orkesten.

Een van de grootste voordelen van de buurt is haar geografische locatie. Onze B&B bevindt zich op 500 meter (5 cuadras) van het metrostation “Medrano” en op 200 meter (2 cuadras) van de bushalte waarvan de transportlijnen de verbinding maken tot de meest interessante plaatsen van de stad.

Le Jardin Vertical Calle Rocamora 4164 - timbre 1- Almagro - Capital Federal | e- mail : info@lejardinvertical-bsas.com | Tel :+54 11 5176 1964